Vyriški marškinėliai ir jų populiariausi tipai

Jeigu reiktų išskirti vienintelį pamatinį vyro drabužinės elementą, tai ko gero turėtų būti marškinėliai. Daugelis vyrų neabejotinai sutiks, kad prasidėjus naujai dienai marškinėlių rinkimasis yra vienas iš pirmųjų atliktų veiksmų. Dėl lengvo bei dažnai minimalistinio dizaino, taipogi ir plono, lengvai priglundančio rūbo audinio ir patogumo, marškinėliai tapo neatsiejama vyriško garderobo dalimi. Juos lengvai galima priderinti prie beveik visų viršutinių drabužių arba tiesiog nešioti atskirai, ir dėl begalinio dizainerių kūrybiškumo šiandien galima rinktis iš plačios marškinėlių įvairovės.

Marškinėliai trumpomis rankovėmis

vyriški marškinėliai trumpomis rankovėmis

Ko gero nėra žmogaus, kuris nėra vilkėjęs visiem žinomos „maikutės“. Kam tik bepaminėsi, visi įsivaizduojame tą patį: plonas medvilnės pluoštas, trumpos rankovės ir nė kiek nesuvaržytas judėjimas – kartais net lengva pamiršti, jog esi kažką užsidėjęs. Šie marškinėliai visada bus išsigelbėjimas nežinant ką apsirengti, nesvarbu, kokiai akimirkai ar aplinkai reikia pasiruošti. Įprastam pasisėdėjimui su draugais šiltoje aplinkoje galima vilkėti vien marškinėlius, o rimtesniam susitikimui tinka ant viršaus užsidėti švarką. Kiekvienam vyrui pravartu būtų turėti bent kelis baltus marškinėlius trumpomis rankovėmis – jų spalva lengvai derinama su kitomis, todėl jie tiks kad ir ką beužsidėjus. Balti marškinėliai po prasegtu džinsiniu švarku – tikra klasika, ko gero niekada neišeisianti iš mados. Dėl savo abstraktumo ant šio rūbo ilgainiui tapo populiaru spausdinti įvairius užrašus, piešinius, emblemas ar ikonas. Galbūt tai yra įdomi žymaus žmoguas citata, gal tai mėgstamiausios grupės pavadinimas ar ženklas, gal tiesiog gražus peizažas, kurį norisi nešioti ant savęs –  su „maikute“ niekada neapsiriksi norint išlaikyti tobulą stiliaus ir asmenybės balansą.

Baltiniai

Bet kuri formali proga kaip ceremonijos, kompanijos vakarėlis, posėdis ar sukaktuvės reikalauja atitinkamo kalibro garderobo. Marškiniai šiuo atveju taip pat ne išimtis – pasiruoškite lygintuvus ir išsirinkite mėgstamiausius kaklaraiščius ar varlytes, metas rengtis baltinius.

Klasikiniai baltiniai

Šie baltiniai klasikiniais pavadinti ne veltui, jų visiem žinomas ikoniškas dizainas per kelis amžius išliko panašus, o ilgainiui atsirado ir liesesnio pasiuvimo šių marškinių variacijų. Baltiniai ko gero taip pat ne iš niekur atsiradęs pavadinimas. Daugelis vyrų galbūt atsimena tuos vienus baltus baltinius, kuriuos tarsi iš įstiklintos dėžės su užrašu „tik ypatingoms progoms“ išdidžiai, lyg sulėtintam kadre ir skambant muzikai, išsitraukdavo ir vilkėdavo per savo svarbiausias dienas – nuo rugsėjo pirmosios iki vestuvių, šis rūbas visąlaik išliks pamatine vyro išskirtinės išvaizdos dalimi, dažnai dėvima netgi per paskutinę savo dieną. Vilkėti klasikinius baltinius, kaip taisyklė, reikia su derančiu kostiumu – švarku ir kelnėmis, dažnai ir liemene. Visgi geriausias baltinių draugas yra kaklaraištis ar varlytė ryškios, kontrastingos baltiniams spalvos kaip ryški raudona, mėlyna ar žalia.

Oksfordo baltiniai su prisegamu kalnieriumi

Niekas nedraudžia puoštis kiekvieną dieną. Jeigu vyras yra linkęs rengtis prašmatniau, bet klasikiniai baltiniai jaučiasi šiek tiek už ribos, problemą išspręsti padės Oksfordo baltiniai su prisegamu kalnieriumi. Šie marškiniai išpopuliarėjo besibaigiant XIX amžiui, kai kompanijos Brooks Brothers įkūrėjo anūkas John Brooks 1896-aisiais Anglijoje stebėjo polo mačą ir įžvelgė vieną smulkmeną – žaidėjai savo marškinių kalnierius laikė susegtus, taip sumažindami bet kokį rūbo plaikstymąsi pučiant vėjui. Grįžus į JAV, Brooks nusprendė labiau į madą integruoti Oksfordo baltinius, kurie jau 1920-aisiais tapo amerikietiška klasika. Prisegtas kalnierius iškart sufleruoja, kad kaklaraištis yra galimas, bet nebūtinas. Laisva kaklo zona tada gali būti dar labiau atlaisvinta prasegus vieną ar dvi viršutines sagas. Bendras taip vilkimų marškinių vaizdas – labiau atpalaiduotas, negu dėvint klasikinius variantus. Būtent dėl savo laisvesnio įvaizdžio Oksfordo baltiniai yra tinkami prie platesnio rūbų arsenalo: džinsų, švarkų, striukų, ar netgi šortų. Baltus ir žydrus „oksfordus“ reiktų turėti kiekvienam, nes tai yra lengviausi suderinami ir dėl to dažniausiai naudojami baltiniai. Paprastesniai progai tinka ir tamsesnio atspalvio audiniai. Bet kuriuo atveju, niekas nesujungia formalaus ir kasdieninio įvaizdžio kaip šie marškiniai.

Polo marškinėliai

Vyriški polo marškinėliai

1926-aisiais, teniso legenda Jean René Lacoste vieno iš mačo metu tarp oponentų išsiskyrė savo išvaizda – vietoj paprastų marškinėlių, arba baltinių ilgom, užraitotom rankovėm tenisininkas užsidėjo polo marškinius, taip įgaudamas labiau formalų įvaizdį, bet išlaikydamas sportinį komfortą. Dėl savo išraiškingumo ir atkaklumo, Lacoste buvo pramintas „Le Crocodile“, iš kur ir kilo sportininko pavarde pavadintos kompanijos žymioji krokodilo ikona, dabar besipuikuojanti ant daugelio vyrų rūbų ir aksesuarų. Būtent po minėto prancūzo teniso mačo vyriški polo marškinėliai įgavo pagreitį mados pasaulyje. Formalius baltinius primenantis lenktas kalnierius su sagomis leidžia šio rūbo vilkėjui atrodyti profesionaliai, bet kartu ir patogiai. Tai yra puikus pasirinkimas prašmatnesniam pavasario ir vasaros įvaizdžiui, dažnai įtraukiant ir šortus su skrybelėmis. Dažniausiai renkamasi baltus, taip pat ir mėlynų bei pilkų atspalvių marškinėlius, todėl rengtis patartina šviesiai.

Flaneliniai marškiniai

Artėjant rudeniui ir krentant lapams nesunku pagalvoti apie flanelinius marškinius. Jie išsiskiria nuo paprastų baltinių savo šiurkštesne medžiaga, kartais ir storesniu audiniu, bet ko gero visiem labiausiai žinomas bruožas – tai kvadratiniai linijiniai raštai ir bent dvi ar trys skirtingos bei dažnai kontrastingos žemiškos spalvos, tokios kaip raudona, ruda, geltona ar žalia. Nesunku įsivaizduoti, kad šie marškiniai yra vieni įvairiausių tarp lengvų viršutinių vyriškų drabužių, todėl kuo daugiau jų turėsite savo drabužinėje, tuo geriau, nes pastebėsite, kad juos galima prie daug ko priderinti. Stilingo įvaizdžio pavyzdys būtų raudoni flaneliniai marškiniai po mėlynais džinsais ir rudu odiniu švarku. Nepamirškite ir akinių nuo saulės. Kadangi flaneliniai marškiniai labiau linksta į kasdieninę išvaizdą, ko gero lengviausia juos dėvėti palaidus, prasegtus ir ant šviesesnio atspalvio marškinėlių trumpomis ar ilgomis rankovėmis. Storesnio audinio flaneliniai marškiniai gali būti geras švarko pakaitalas, gerai derantis ir prie stambesnio šaliko, ir prie kepurės – puikus būdas patraukti akį su ryškesnėmis spalvomis ir raštais žvarbesniu rudens ar pavasario oru.

Paplūdiminiai marškiniai

Kitaip jie dar vadinami kubietiško kalnieriaus marškiniais, bet visi esame matę tą labai ploną audinį, platų kalnierių ir, svarbiausia, gėles ar palmes, puošiančias visur, kur bepažiūrėsi. Šie marškiniai tiesiogiai asocijuojasi su karštomis vasaros dienomis, leidžiamomis prie ežero, draugų rate ar festivaliuose. Dėl to nėra blogo šių marškinių vilkėjimo būdo, jie gali būti ir palaidi, ir sukišti į kelnes, ar šortus, po jais gali būti marškiniai, o gali ir nebūti. Kaip vasarą ir priklauso – visa laisvė yra jums.

Nėra lengva įsivaizduoti vyro garderobą be jokių marškinių. Kai tokia didelė jų įvairovė, jie tiesiog natūraliai kažkur atsiranda, dėl to niekada jų negalima turėti per daug, kad ir po marškinius kiekvienai atskirai progai. Jeigu sako, kad šuo yra geriausias žmogaus draugas, tai vyrui jo marškiniai ko gero yra antroje vietoje.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Sutikimą galite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus.